Corona Virüsü Türkiye'de

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıklama yaptı; Türkiye'de bugün akşam saatlerinde Corona virüs şüphesi olan vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını belirtti.

Corona Virüsü Türkiye'de

Ortaya cıktığı an itibariyle Dünya genelinde  ciddi bir kaos yataran corona virüsü paniği devam ediyor.

Şuana kadar 155 ülkeye tespit edilen corona virüsüTürkiye’ ye geldi!

Bakan Fahrettin Koca konuyla ilgili ne açıklama yaptı? Corona virüsünden nasıl korunabiliriz? Corona virüsü belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte son durum.

corona virüsü nedeniyle birçok ülke gibi Türkiye’de ciddi önlemler almış durumdaydı.

Ülkeler arası giriş çıkışı durdururken neredeyse dünya genelinde hayatı durma noktasına getirmiş durumda.

Birçok organizasyon bu nedenle iptal olurken, herkes panik halinde. Ve Türkiye’de ortaya çıkan corona virüsü için,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıklama yaptı;

Türkiye'de bugün akşam saatlerinde Corona virüs şüphesi olan vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını belirten  Koca, "Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir." dedi.

Komşu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin aldığı sıkı tedbirleri uygulamadığını hatırlatan Koca, "Bizimse salgına karşı yürüttüğümüz strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiç azalmadı, kat kat arttı." dedi.

Küresel salgınların kaçınılmaz tarafları olduğuna dikkati çeken Koca, şöyle devam etti:

"İnsanların ülkeden ülkeye her an hareket halinde olduğu bir dünyada direnç hangi düzeyde, tedbirler hangi keskinlikte olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil. Eğer dünyayla ilişkimizi tümden kesmiş olabilseydik şu an karşınızda olmazdım. Bu an burada olmamın nedeni, bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır. Size üzücü ama korkutucu

loading